Alle berichten

zondag 15 januari 2012

Arabische Jaargetijden

                                                                      Deel1  
                                                                              
                                                            Etnische planologie



                                    'Forgive your enemies, but never forget their names'
                                                                            JFK



Arabische lente, waarin 'Lente' verwijst naar een soort, 'wakker worden'.
Decennia lang konden dictators in de Arabische wereld hun gang gaan, kwamen de mensen in het Turks-Arabische-Iraanse gebied niet eerder in opstand dan?
Jazeker kwamen ze dat, regelmatig zelfs, maar deze opstanden werden hard neergeslagen met financiële steun van westerse mogendheden als Engeland, Duitsland.

Vandaag de dag zijn de imperialistische plannen van de V.S, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland geen spat veranderd. Wat is veranderd is de rechtvaardiging, de reden, de smoes die ze gebruiken.
Vandaag de dag wordt het een rechtvaardige oorlog genoemd, voor een goede zaak, onder de noemer van oorlog tegen terreur en verspreiding van democratie, emancipatie en mensenrechten.
Probeer u bewust te zijn van de achterliggende politieke aspecten van de wereldwijde strijd tegen terreur en de revoluties in het Midden-Oosten.

In 1982 schreef Oded Yinon, een official van het departement van Buitenlandse Zaken in Israël het plan van Yinon. De implantatie van het plan suggereert een 'verdeel-en-heers tactiek als de beste strategie voor Israël. Het Yinon-plan moet de superioriteit van Israël in de regio veiligstellen door de omringende staten te verzwakken. Balkanisering dus.
'Het is belangrijk om Irak op te delen in kleine staten. Op korte termijn is de dreiging van Irak het grootst. Een oorlog tussen Iran en Irak kan hiervoor zorgen. Alle conflicten in het Midden-Oosten kunnen ons helpen om het doel, het opdelen van Irak in kleinere staten, te bereiken.
Let wel dit plan was dus al in 1982 bedacht!

In 2006 en 2008 werd het plan met kaart en al beschreven in The Atlantic en in een publicatie van de landmacht van de VS.
Behalve een verdeeld Irak, zouden ook Libanon, let op..Egypte en Syrië opgedeeld moeten worden.
Daarna zouden Soedan en Libië aangepakt worden. Het Yinon-plan lijkt, hoewel in iets andere volgorde, gevolgd te worden. Er zit strategie achter, een Amerikaans-Israëlische strategie.

Deze verdeel-heers strategie is al geruime tijd geleden in gang gezet, met een verkwistende propaganda-offensief wordt ons wijsgemaakt, dat al dit gebeurt om ons te behoeden voor het kwaad uit het Midden-Oosten.
En ik moet zeggen het werkt, wij burgers uit het westen zijn ons danig gewaar van het zogenaamde gevaar uit de eerder genoemde staten.
Grote vraag is natuurlijk, welk gevaar het grootst is?

Bronnen: www, Mahdi Darius Nazemroaya.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten